Toxin oder Hyaluronsäure zur Faltenbehandlung?

Toxine of hyaluronzuur voor rimpelbehandeling?

Zoals met zoveel dingen in het leven heeft ouder worden voor- en nadelen. Positief is dat hoe meer jaren we leven, hoe meer levenservaring we opdoen, hoe rustiger en relaxter we met verschillende situaties omgaan. Aan de negatieve kant zijn er duidelijk tekenen van veroudering ... zoals rimpels.

Maar dat is geen reden om boos te worden: dankzij de verdiensten van de esthetische geneeskunde en de steeds grotere erkenning daarvan zijn rimpelbehandelingen niet langer iets "onfatsoenlijks". Minimaal invasieve procedures met injecties met toxines en hyaluronzuur worden steeds populairder.

Weet u welke werkzame stof het beste is voor welke rimpels? In dit artikel vertellen we je.

Toxine strijkt expressielijnen glad

In de esthetische geneeskunde is toxine een zeer vaak gebruikte werkzame stof die ook bekend is bij de patiënten. Het werd al in de jaren zeventig voor verschillende medische doeleinden gebruikt. Sinds ongeveer 1990 wordt het beschouwd als een populaire behandeling voor rimpels.

Toxine wordt ingespoten in de gezichtsspieren. Daar veroorzaakt het een remming van de prikkeloverdracht van zenuwcellen naar de spieren. Zo worden de weeën geremd of gestopt. De behandelde spier ontspant - de rimpels worden gladgestreken.

Mimische rimpels reageren optimaal op de injecties met toxine. Deze ontstaan in de loop van het leven door terugkerende bewegingen in het gezicht en raken ingesleten. Lachen, fronsen of de ogen samenknijpen belast altijd dezelfde spieren, wat ook de huid op dezelfde plaatsen belast. Met toxine kunnen dwarse voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes, fronsrimpels of zelfs neusrimpels heel goed worden behandeld.

In de regel duurt het gladgestreken resultaat ongeveer vier tot negen maanden, waarna de injecties kunnen worden herhaald.

Hyaluronzuur vult zwaartekrachtrimpels op en geeft nieuw volume

Hyaluronzuur komt van nature voor in het menselijk lichaam - bijvoorbeeld in het oog en in de gewrichten. Hyaluronzuur komt in bijzonder hoge concentraties voor in de huid, die daardoor vol en stevig blijft. Het bevindt zich tussen de huidcellen en houdt de huid elastisch door zijn grote vermogen om water te binden.

Rond de leeftijd van 25 jaar neemt de productie van hyaluronzuur in het lichaam af. Het resultaat: het weefsel wordt slapper en de huid verslapt. De zwaartekracht doet de rest: er ontstaan zogenaamde zwaartekrachtsrimpels.

Die kunnen we gemakkelijk compenseren door het hyaluronzuur als filler in de diepere huidlagen te injecteren met een fijne canule. Vervolgens ontvouwt het zijn opvullende werking in deze zones door de huid nieuw volume te geven.

Wij gebruiken hyaluronzuur bij de behandeling van door de zwaartekracht veroorzaakte rimpels in het neus-lippengebied, rimpels rond de mond en verzonken weefsel.

Het resultaat duurt ongeveer een jaar. Dit type rimpelbehandeling kan ook altijd herhaald worden.

Rimpelbehandelingen in Weert (Nederland)

Als de patiënt zeer ernstige rimpels heeft, kan een combinatie van BTX en hyaluronzuur worden gebruikt. Een behandeling met eigen vet, fractionele laser, mesotherapie of een chirurgische facelift is ook denkbaar.

Welke methode voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke huidconditie.

Maak nu een afspraak met ons - in een consult maken we duidelijk welke rimpelbehandeling het beste bij u past.

© Foto „Closeup of smiling woman“ von Rawpixel | elements.envato.com

Terug naar blog