Wie wichtig ist Schönheit für Frauen?

Hoe belangrijk is schoonheid voor vrouwen?

Hoewel er wordt gezegd dat schoonheid in het oog van de toeschouwer zit of alleen van de ziel kan komen, is er één ding dat we allemaal niet kunnen ontkennen: Wij worden geleid en beïnvloed door schoonheid - ook al is dat vaak onbewust. Aantrekkelijkheid heeft een niet te verwaarlozen invloed op ons dagelijks leven. In deze blogpost leggen we uit hoe belangrijk het is voor vrouwen.

Wat is schoonheid?

Studies en onderzoeken op het gebied van aantrekkingskrachtonderzoek hebben bepaald wat een vrouw mooi maakt: Het gezicht is bijzonder aantrekkelijk wanneer het smal is en weinig vet bevat. Bruin haar, donkere, smalle wenkbrauwen, lange donkere wimpers en een kleinere afstand tussen de oogplooi en het ooglid worden ook als esthetisch beschouwd. Hogere jukbeenderen, een smalle neus en een slanke hals zijn ook populair. Bovendien worden volle, goed verzorgde lippen als mooi beschouwd. Gezichten die zo symmetrisch mogelijk zijn en het kinderlijke schema dienen (een gewelfd voorhoofd, ogen, neus en mond ver naar beneden geplaatst, grote ogen, kleine neus, ronde wangen, sierlijke kin) worden goed gewaardeerd.

Het ideale figuur van een vrouw is slank met harmonieuze verhoudingen en een stevige, volle boezem met een smalle taille en heupen. Het schoonheidsideaal wordt onderstreept door lange benen.

Grootschalige schoonheidsstudie

Uit een onderzoek onder 9.136 vrouwen uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, Rusland, China, Japan, Zuid-Korea en India blijkt echter dat vrouwen hun eigen definitie van schoonheid hebben, die vol tegenstrijdigheden en conflicten zit. Eigenlijk willen ze niet veel belang hechten aan de bevestiging van hun schoonheid aan de buitenkant. Hun begrip van schoonheid wordt echter nog steeds bepaald door externe factoren.

Voor de ondervraagde vrouwen betekent de term schoonheid een gevoel: de meerderheid definieert schoonheid als zich goed in je vel voelen. Anderen geloven dat eigenwaarde belangrijker is dan uiterlijk vertoon. Veel vrouwen zeggen dat er geen universele definitie van schoonheid bestaat. Sommigen denken ook dat schoonheid en uiterlijk hetzelfde is. Een verrassend feit: 51 % van de vrouwen omschrijft zichzelf als mooi.

De meeste ondervraagde vrouwen vinden dat iedereen voor zichzelf moet bepalen wat schoonheid is. Velen denken echter dat aantrekkelijkheid wordt bepaald door hoe iemand door anderen wordt waargenomen. 28% zegt dat mannen bepalen wat schoonheid voor vrouwen moet betekenen. De meeste vrouwen blijven denken dat mooi zijn belangrijk is voor professioneel succes. Zij willen ook door hun collega's als aantrekkelijk worden beschouwd. Lees ons blogartikel "Zijn aantrekkelijke mensen succesvoller?".

En hoe zit het met het hoofdstuk "Schoonheid op oudere leeftijd"? Ook vrouwen hebben hierover een duidelijke mening: 94% is het eens met de stelling dat vrouwen op elke leeftijd mooi kunnen zijn - of ze vinden zelfs dat vrouwen nog mooier worden naarmate ze ouder worden.

Dat de media een grote invloed hebben op de perceptie van schoonheid wordt snel duidelijk: 61% van de vrouwen zegt dat ze nog steeds te veel onder druk worden gezet door de schoonheidsindustrie om er op een bepaalde manier uit te zien. 53% wil dat het beeld van vrouwen in de media wordt veranderd - omdat meer dan de helft van de respondenten zich onder druk gezet voelt om er mooi uit te zien.

Schoonheidsbehandelingen in Weert

Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat vrouwen veel belang hechten aan schoonheid.
Als vrouwen hun uiterlijk willen optimaliseren of iets willen veranderen waar ze al lang last van hebben, dan is Acuraklinik een geschikte partner: Wij bieden bijvoorbeeld gezichtsrimpelbehandelingen, haar- en wenkbrauwtransplantaties, huidverbeterende behandelingen, borstvergroting, labiaplastiek en vaginale verjonging.

Lees hier meer over onze populairste schoonheidsprocedures voor vrouwen.
Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of een afspraak wilt maken.

Foto: © Svetography / elements.envato.com

Terug naar blog